red-hands-woman-creative

Zachtělo se mi zase blogovat!

Nedávno jsem četla kapitolu z jedné knihy, díky které jsem si i přesto, že to tam nebylo výslovně řečeno, uvědomila, že se můžu naučit, co si zamanu. Byl to zvláštní moment. Více nebo méně nám to říkají rodiče, školní instituce, ale teď teprve jsem měla pocit jistého nadšení a plného uvědomění si těch možností, které mám. 149 A to je taky důvod, proč se zase vracím k blogu. Psaní mě baví a já se v něm chci zlepšovat a blog je skvělá forma. Sama se dozvím nové věci a můžu je předat ostatním lidem a přitom se rozvíjet v tom, co mě zrovna baví. Je to už pěkných měsíců, co jsem o sobě dala vědět naposledy a já si říkám, že by bylo fajn vyložit, co zrovna dělám, co mě bere a čeho chci v blízké době dosáhnout. Někdy je lepší říkat vaše nápady a odhodlání nahlas, každý o nich pak ví a vy cítíte větší závazek na nich pracovat a dál je rozvíjet. Já mám nápadů stále mraky, některé realizuji, některé si nechávám „v šuplíku“, většinou však jednám impulzivně a pro vše se nadchnu. Tak co mě tedy zrovna těší a zaměstnává? Vyrábím stále dobroty Pulpamen – pomalu se rozbíhá sezóna, trhy, vše okolo kvete a určitě se ani nenadějeme a bude první sklizeň Předávám své zkušenosti z ochutnávání a vaření cizokrajných jídel na Kurzech vaření Příležitostně dělám exotický catering na akce, narozeniny, svatby a teď se chystám na pár festivalůpavel cat. Učím se psát všemi deseti, je to dřina, napětí, závislost i zábava, učím se totiž na Psaní Hravě a můžu vám tento program jen doporučit Zlepšuju se ve vaření a chci v tom dále pokračovat – dokonce mám jeden takový nápad v souvislosti s blogem, o tom až třeba za týden Cestuju a učím se o cizích kuchyních – tento rok jsem byla zatím v Římě, ale pár cest po Evropě je ještě v plánu Vzdělávám se na kurzech přes Naučme se, Chefstarter a hlavně z knih – ať už jde o jídlo (TIP: hodně kuchařek a knih o jídle mají v městských knihovnách) nebo podnikání Organizuji večery s jídlem pro kamarády i cizí lidi a díky tomu se učím vařit nová jídla, vařit trochu pod tlakem a ve vaření se rozvíjím, V plánu mám organizaci pikniků, brunchů a dalších akcí. A co jsem si předsevzala? Chci se zlepšit ve focení jídla – absolvovala jsem kurz, ale následná praxe trochu pokulhává, musím na sebe být tvrdší a zároveň být trpělivější Dala jsem se do výsevu nejrůznějších bylin, i těch asijských a chci se více věnovat zahradě (alespoň té užitkové), pozorovat koloběh vývoje naší potravy Chci méně plýtvat – jídlem, nekupovat s jídlem i obaly ale nosit více krabiček, pytlíčků, nadměrně nespotřebovávat, ať je to cokoliv a soustředit se víc na zážitky, vzdělání a svůj vlastní rozvoj (možná klišé, ale je to tak) A o tom všem vám chci psát. O cestování, jídle, zahradničení, motivovat vás a předávat užitečné informace. Doufám, že mi mé jarní nadšení vydrží a budeme se tady na blogu vídat pravidelně. Zuzka má také spoustu novinek a brzy se ke mě snad přidá. Zdraví Pája P.S: A co vy, v čem se chcete zlepšovat?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>