Kouzlení s hráškovým pestem

hrachy

Začátek léta je tady a to znamená nejen válení u vody a četné grilovačky, ale také plné zahrady barevných, voňavých dozrávajících plodů. My jsme tentokrát, díky naším toulkám po světě, zahradu nestihli osít a osázet, takže jsem odkázaná na mé oblíbené farmáře, ke kterým vyrážím na trh každé úterý a pátek.

Z ovoce a zeleniny od farmářů z našeho okolí nevařím jenom pro mé a mého drahého chuťové pohárky, ale také pro všechny gurmány, kteří mají rádi dobroty Pulpamen, které vyrábím. Když jsem na trhu viděla tento krásný zelenkavý hrášek, neváhala, domluvila se s pánem a následujícího večera už jsem si v Čejeticích u Mladé Boleslavi vyzvedávala několik kilogramů lusků mladého hrášku.

Jistě si dokážete představit, že oloupat tolik hrášku zabere spoustu času. Máte-li skvělé pomocníky jako já, je to dřív, než dopijete láhev vína, kterou jsme u „loupačky“ s rodinou popíjeli. A jak jsme si ještě stihli hezky popovídat.

pesto hrase

Pojďme se ale pustit do vaření. Základní surovina pro všechny tři recepty: HRÁŠKOVÉ PESTO PULPAMEN (koupíte zde).


Chlebíčky z hráškového pesta s vejcem, parmazánem a mátou

chlebicky

-překvapte návštěvu nevšedními chlebíčky, které imponují nejen oku, ale i vaší linii

Postup: plátky bagetky mažeme hráškovým pestem, obložíme vařeným vejcem, hoblinkami parmazánu (grana padana nebo pecorina) a lístky čerstvé máty.

pesto hrasek chleby


Pomazánka z hráškového pesta s pažitkou

pomazanka

- jednoduchá pomazánka, díky které vykouzlíte svačinu během minutky

Postup: Dvě lžíce lučiny (nebo jiného krémové sýra) smícháme se lžící hráškového pesta, osolíme, případně dochutíme olivovým olejem nebo čerstvou citronovou šťávou. Mažeme na pečivo a posypeme sekanou pažitkou.

chlebiky


Dip z hráškového pesta, jogurtu a bylinek

dip z pesta

- super rychlý dip, který má neomezené použití. K zeleninovým tyčinkám, grilovanému masu, pečeným bramborám, karbanátkům, do tortil, baget, k zeleninovým chipsům

Postup: 1 lžičku hráškového pesta smícháme s 2 lžícemi bílého tučného jogurtu, osolíme a promícháme s nasekanými bylinkami (bazalka, pažitka, oregano, libeček). Můžeme přidat kapku olivového oleje a citronové šťávy.

dip

A to ještě není všechno. Mimo klasického použití pesta do těstovin, rizota, s bramborovými noky, můžete pesto přidat do bílých omáček, lehce jím pokapat krémovou zeleninovou polévku před podáváním nebo ho přidat do krému na slané cupcakes.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>